Polietilena
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Anyhoo [4 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Polietilena
Polietilena 1935. Polietilena de joasă densitate a fost obtinută în 1935 de englezii Fawett si Gobson iar fabricatia industrială a început în 1939. In 1953 germanul Karl Ziegler (premiul Nobel 1963) a obtinut polietilena de înaltă densitate, mult mai rigidă. Din 1985 DMS (Olanda) si Allied (SUA) folosesc o polietilenă de 30 ori mai rezistentă la tractiune decât otelurile de greutate egală cu ea....mai mult despre Polietilena...[1]
- Adeko ROM - Bucuresti comercializeaza POLIETILENA sub forma de semifabricate, in special placi sau bare, de diverse marimi si grosimi. Acesta este un material plastic raspandit ca utilizare, si unul dintre produsele frecvent solicitate de catre clientii nostri, in special polietilena alimentara. Polietilena comercializata de firma noastra este de foarte buna calitate, import UE.
- POLIETILENA PE 500 - TECAFINE PE 5 (HMW-PE, inalta greutate moleculara) - Acest material are o buna rezistenta la substante chimice, iar suprafata este anti-aderenta.
- Are rezistenta inalta la impact, chiar si in conditii de temperatura foarte scazuta.
- Este potrivita pentru elemente de aluncecare rezistente la uzura, la temperaturi si incarcari moderate, si poate fi folosita si in aplicatiile cu expunere la umezeala.
- Poate fi sudata prin incalzire....mai mult despre Polietilena..[2]
In 1933, doi chimisti organici ce lucrau pentru Laboratorul Imperial pentru Cercetari in Industriile Chimice testau chimicale varioase in conditii sub presiuni foarte mari. In cele mai nebune ganduri ale imaginatiei lor, cei doi cercetatori nu aveau nici o idee ca substanta revolutionara peste care o sa dea va avea un impact enorm asupra lumii. Cei doi cercetatori au cauzat o reactie intre etilena (ethylene) si benzal dehid (benzal dehyde), utilizand presiune interna de doua mii de atmosfere. Experimentul lor a esuat cand recipientul lor de test a crapat o gaura si toata presiunea a scapat. La deschiderea tubului au fost surprinsi sa gaseasca o substanta alba, si ceroasa care semana mult cu plasticul. Cand experimentul a fost repetat cu atentie si analizat, oamenii de stiinta au observat ca pierderea de presiune se datora doar intr-o mica parte crapaturii, adevaratul motiv fiind procesul de polimerizare care a avut loc, lasand in urma polietalina. In 1936, Industriie Chimice Imperiale au dezvoltat un compresor de volum mare, care a facut posibila producerea in masa a polietilenei, fapt ce a condus la niste evenimente istorice. De exemplu, polietilena a jucat un rol cheie in Al doilea Razboi Mondial - Prima protectie subacvatica de cabluri apoi ca material esential de izolare pentru aplicatii militare vitale cum ar fi izolarea radar. Aceasta pentru ca era asa de usor si subtire incat facea posibila pozitionarea radarului pe aeroplane, ceva ce nu putea fi facut cu ajutorul materialelor izolatoare obisnuite deoarece cantareau prea mult. De fapt, folosirea polietilenei ca un material izolant a redus dimensiunea radarelor la 300 kg in 1940, si chiar si mai putin odata ce razboiul a progresat. Au fost aceste sisteme radar usoare, capabile sa fie montate la bordul avioanelor care au permis avioanelor depasite ca numar, sa detecteze bombardiere Germane sub conditii de noapte si furtuni cu tunete si fulgere. Inainte de terminarea razboiului, desi materialul a devenit o lovitura printre clienti de la acel moment, popularitatea lui a fost neprecedata. A devenit primul material plastic in Statele Unite, care a vandut s-a vandut in mai mult de 500 de mii de kilograme pe an si este in momentul de fata plasticul cel mai consumat in toata lumea. Astazi, polietilena este utilizata pentru a fabrica articole de uz comun, cum ar fi sticle de suc, recipiente de lapte si de legume, pungi pentru spalatorie uscata si de asemenea recipiente de pastrare a mancarii. ...mai mult despre Polietilena...[3]
Dintre caracteristicile fizico-chimice ale materialului polietilena putem aminti suprafata anti-aderenta si faptul ca este recomandata in industria alimentara, prin urmare poate fi utilizata cu succes in acest domeniu, spre exemplu in cadrul liniilor de procesare si ambalare a produselor alimentare, blaturi de masa, de transat, de panificatie etc. Polietilena are o buna rezistenta la actiunea agentilor chimicii si la impact, si isi pastreaza aceste proprietati chiar si la temperaturi scazute; datorita proprietatilor de alunecare poate fi utilizata la crearea de elemente rezistente la uzura.
Acest material - placa polietilena - poate fi utilizat la temperaturi si incarcari medii, pentru temperaturi ridicate se recomanda alte materiale. Este de remarcat faptul ca poate fi sudata prin incalzire, fapt care contribuie la posibilitatea crearii de piese complexe din semifabricatele placi polietilena pe care le furnizam.
Aplicatii: Industria alimentara, elemente de izolatie pentru camere frigorifice, masa - blat de polietilena pentru prelucrarea produselor alimentare cum ar fi carnea sau pestele etc.; acest material este de preferat de exemplu in locul meselor din inox datorita pretului mult mai scazut; alte aplicatii si utilizari in domeniul industrial cat si de uz general.mai mult despre Polietilena[4]